Καταγγελία για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφ. Υγείας

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου, δημοσιοποίησε ανακοίνωση που έβγαλε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος σε σχέση με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας για την «υποτιθέμενη» βιολογική βάση των γυναικοκτονιών.

Η ανακοίνωση της ΟΓΕ έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει και καταδικάζει με αποτροπιασμό τις απαράδεκτες, κατάπτυστες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου ότι δήθεν οι δολοφονίες γυναικών έχουν «βιολογικά χαρακτηριστικά», ότι «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό»!…

Πρόκειται για μνημείο σκοταδισμού ανασυρμένο από το Μεσαίωνα που αναπαράγει τις πιο σάπιες ιδέες “περί κατωτερότητας της γυναίκας”. Ταυτόχρονα ξεπλένει την κοινωνία που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση, την πολύμορφη βία και γεννά τους δράστες – τέρατα.

Τέτοιες απόψεις δίνουν άλλοθι στις πραγματικές αιτίες της κακοποίησης, των δολοφονιών γυναικών και όλων των μορφών βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους, φαινομένων που συνεχώς πληθαίνουν. Επιδιώκουν να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τις γυναίκες και τους άνδρες των λαϊκών στρωμάτων που παλεύουν πλάι - πλάι στη δουλειά και στη ζωή, να στρέψουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε ανώδυνα μονοπάτια διαμαρτυρίας και σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Η  Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μέσα από τη διεκδίκηση και την αγωνιστική δράση των Συλλόγων και των Ομάδων της ακυρώνει καθημερινά τέτοιες απόψεις, που επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τις γυναίκες και να αθωώσουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία. Ο κοινός βηματισμός του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση σε παρόμοιες μεθοδεύσεις. 

30.4.24

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ».