Αναφορά στη Βουλή για αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Η βουλευτής Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, κατέθεσε αναφορά τις επιστολές των προέδρων της Ορεινής Νάξου και Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής (Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), με τις οποίες καταγγέλλουν την αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και αυθαίρετη μετακίνηση της πολιτικού μηχανικού Π.Ε., αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την πληρωμή εργασιών που ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή των προέδρων της ορεινής Νάξου: «Η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διαχείρισης των εθνικών και κοινοτικών πόρων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων, και ειδικά αυτών που χειρίζονται από θέσεις ευθύνης ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο».

Οι υπογράφοντες πρόεδροι των Δ.Κ. της Ορεινής Νάξου καλούν την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσει άμεσα την απόφαση της αυθαίρετης μετακίνησης της ανωτέρω υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την επιστολή της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, «οι αιφνιδιαστικές όσο και αυθαίρετες μετακινήσεις, ικανοτάτων και έμπειρων συναδέλφων Π.Ε. Μηχανικών, σε υπηρεσίες εκτός του αντικείμενου των τεχνικών έργων, συνδέονται άμεσα με τους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους».