Εύγε! Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από τον Κώστα Μπιζά

Κάποτε, σ’ ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ένας δήμαρχος με την ομάδα του έβαλε μπρος την κατασκευή ενός νηπιαγωγείου στην Αγκαιριά. Βρήκε το οικόπεδο, το ενέταξε σε πρόγραμμα, έτρεξε δεξιά και αριστερά, κλπ, κλπ.

Ο δήμαρχος εκείνος, έχασε τις εκλογές, αφού έτσι κι αλλιώς ουδείς μένει μόνιμα στη θέση του. Λίγες μήνες μετά, αφού έχασε τις εκλογές, εγκαινιάστηκε το νηπιαγωγείο, το οποίο για την εποχή του ήταν ένα από τα πλέον πρότυπα κτίρια και σχολικό «καμάρι». Ο δήμαρχος, εκείνος, που έχει κάνει όλη τη δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, δεν παρευρέθηκε και ούτε ακούστηκε από κανέναν ένας καλός λόγος για το έργο που είχε επιτελέσει. Στις κορδέλες, στις φωτογραφίες, στα φρου – φρου και τα αρώματα άλλος ήταν εκεί, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, το παρουσίασε ως επίτευγμά του. Το είχε μάλιστα και στο επόμενο προεκλογικό του φυλλάδιο ως μέγα έργο του!

Πάμε τώρα παρακάτω…

Χθες, 12 Απριλίου, στο δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από το νησί μας, παρουσία διαφόρων φορέων που εμπλέκονται σε αυτή τη φιέστα, η οποία όμως, αν και ολιγόωρη, θα είναι μία διαφημιστική και ανέξοδη προώθηση για τον τουρισμό. Όλο και κάποια πλάνα από τη λαμπαδηδρομία θα παιχτούν στην τηλεόραση, όλο και κάποιες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έντυπα κλπ. Άρα, καλά καμωμένη η φιέστα, για να ξέρουμε δηλαδή και τι γράφουμε!

Όπως κάθε πολιτική Αρχή, έτσι και ο δήμος Πάρου γνωστοποίησε τη συνάντηση με δελτίο Τύπου και τα γνωστά διθυραμβικά σχόλια που συνηθίζονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Επίσης, στο τέλος του δελτίου Τύπου υπήρχε και η σχετική δήλωση από τον δήμαρχο, Κώστα Μπιζά, μόνο που… Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ διότι δεν ενήργησε όπως εκείνος για τον οποίον γράψαμε στην αρχή του κειμένου για το νηπιαγωγείο Αγκαιριάς.

Ο νέος δήμαρχος Πάρου, δίχως περιστροφές δήλωσε (μεταξύ άλλων) κατά λέξη:

«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρώην Λιμενάρχη Πάρου κ. Ηλία Κουντρομιχάλη και την ειδική συνεργάτη του πρώην δημάρχου, κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη, για την προσπάθεια και τη συμβολή τους ώστε να διέλθει η Ολυμπιακή φλόγα από το νησί μας».

Δ.Μ.Μ.