ΠΑΡΟΣ: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε | Του Δ.Μ.Μ.

Οι πολίτες της Πάρου έχουν δικαιώματα και οι διαμαρτυρίες τους για πολλά στραβά πράγματα του τόπου τις περισσότερες φορές είναι δίκαιες.

Οι πολίτες της Πάρου έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν παράπονα από την πολιτεία, γιατί εννέα πράγματα στα δέκα που έχουν γίνει σε τούτο το νησί, είναι ή από το δικό τους υστέρημα ή είναι από τη δική τους περιουσία. Αν αρχίσουμε να τα απαριθμούμε θα χάσουμε το μέτρημα. Από αεροδρόμια και δομές Υγείας, έως σχολεία και δρόμους.

Οι πολίτες της Πάρου (μαζί με όλα τους τα θετικά), έχουν και «αδυναμίες». Μία από αυτές τις «αδυναμίες» είναι και η εύκολη κριτική… Μα η πολύ εύκολη κριτική και δεν υπερβάλλουμε καθόλου!

Κριτικάρουν π.χ. με ευκολία γιατί η πολιτεία ή στη χειρότερη ο δήμος, δεν βρίσκουν χρήματα για να στεγάσουν τους δημοσίους υπαλλήλους που έχει ανάγκη το νησί, αλλά το πρώτο πράγμα που έκαναν όταν ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή ένα μικρό βοήθημα προς τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ήταν να αυξήσουν τα ενοίκια στις οικίες που στεγάζονται οι τελευταίοι (και την πατήσαμε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι…).

Γκρινιάζουν με ευκολία για αύξηση (και δικαίως) π.χ. των δημοτικών τελών -όταν συμβαίνει αυτή- αλλά θεωρούν φυσιολογικό ένας καφές και ένα τοστ να πωλούνται στα 10 ευρώ!

Φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την παραβατικότητα καταστημάτων με τις δημόσιες προθήκες, αλλά εδώ και 25 χρόνια ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ έχω δει να επαναφέρει το κατάστημά του στην Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και όχι να το αφήνει με τη μορφή που συναντάς στις μεγαλουπόλεις.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε επί ώρες -με παραδείγματα- για την εύκολη κριτική και τα ωφελήματα ημών…

Δ.Μ.Μ.

Υ.Γ.: Οι παραπάνω φωτογραφίες αφιερώνονται σε εκείνους που κατανοούν τι ζημιά μας κάνουν οι ναξιώτες… που έρχονται και δημιουργούν αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις στην Πάρο!