Το σχέδιο Αδ. Γεωργιάδη για τους γιατρούς στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παραχώρησε συνέντευξη.

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστήριξε:

«Να μην περιμένετε να γίνουν θαύματα σε 24 ώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει κάποια σοβαρά δομικά προβλήματα. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε έλλειψη γιατρών. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσλήψεις. Κάνουμε προκηρύξεις για προσλήψεις και υπάρχουν πάρα πολλές προκηρύξεις που είναι άγονες και που είναι λιγότερη η συμμετοχή από την αναμενόμενη».

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τους γιατρούς στα νησιά είπε:

«Ειδικά στα νησιά είναι ακόμα πιο δύσκολο να πάει ένας γιατρός. Όταν πάει πολύ καλά ο τουρισμός σε ένα νησί, αυτό τι σημαίνει; Ανεβαίνουν τα ενοίκια. Ένας γιατρός όταν του πεις να πάει σε ένα μέρος θα υπολογίσει και το κόστος της ζωής του. Αν το κόστος της ζωής του δεν του επιτρέπει να έχει την ίδια ποιότητα ζωής που είχε σε ένα άλλο σημείο, δεν θα επιλέξει να πάει εκεί.

Στο υπουργείο Εργασίας είχαμε ετοιμάσει με τη ΔΥΠΑ ένα σχέδιο για να φτιάξουμε κοινωνικές κατοικίες σε νησιά και θα συνεχιστεί το σχέδιο, δεν θα σταματήσει. Το υποστηρίζει και ο πρωθυπουργός. Σε επιβαρυμένα νησιά θα γίνουν κατοικίες μέσω της ΔΥΠΑ όπου θα έχουν πάρα πολύ χαμηλά ενοίκια για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους εκπαιδευτικούς».