Αέρας προβαδίσματος για τον Κώστα Μπιζά

Τη δεκαετία του ’80 οι πολιτικές συγκεντρώσεις που μεταδίδονταν από την τηλεόραση είχαν ένα όνομα: Τάσος Μπιρσίμ! Ήταν ο μάγος τηλεσκηνοθέτης για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θυμάμαι ότι στην προεκλογική συγκέντρωση του Ανδρέα, στην πλ. Συντάγματος, το 1985, ο Μπιρσίμ ξεκίνησε τη μετάδοση στην τηλεόραση δείχνοντας ένα πλάνο με κόσμο από την πλ. Ομονοίας κι άλλο ένα πλάνο από την λεωφόρο Συγγρού! Έκπληκτοι οι τηλεθεατές έβλεπαν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, όλο σχεδόν το κέντρο των Αθηνών ήταν στη συγκέντρωση του Ανδρέα. Αυτά τα μαγικά κόλπα μόνο ο Μπιρσίμ μπορούσε να τα κάνει.

Ο Μπιρσίμ βέβαια δεν ήταν κανένας τυχαίος σκηνοθέτης. Είχε κάνει σεμινάρια για τον εκσυγχρονισμό της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής - σκηνοθεσίας σε δεκάδες κανάλια του εξωτερικού, ενώ είχε επισκεφτεί για ενημέρωση περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας πολλούς προβολείς ήταν ικανός με 100 άτομα συγκεντρωμένους να σου αφήσει την εντύπωση ότι ήταν τουλάχιστον τρεις χιλιάδες κόσμου εκεί.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί ο Μπιρσίμ να σου άφηνε να νομίζεις ότι στις συγκεντρώσεις του Ανδρέα πήγαινε τουλάχιστον 1 εκ. κόσμος, αλλά ο κόσμος που πήγαινε τότε στις συγκεντρώσεις ήταν άνω των 100.000 πολιτών.

Σήμερα, οι πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν «μικρύνει» αριθμητικά και βλέπουμε ότι συχνά – πυκνά μεταφέρονται σε κλειστούς χώρος και γυμναστήρια. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα οι πολιτικές συγκεντρώσεις δείχνουν αρκετά πράγματα ή καλύτερα δείχνουν την τάση που υπάρχει στο εκλογικό σώμα.

Ο Κ. Μπιζάς και στο ΕΠΑΛ έκανε συγκέντρωση και το γέμισε ασφυκτικά, αλλά όπου πηγαίνει στα χωριά τις δύο τελευταίες εβδομάδες (σε χώρους που συνήθως είναι οι ίδιοι και για τους δύο άλλους δημοτικούς συνδυασμούς), η διαφορά προσέλευσης είναι μεγάλη. Στα δε εγκαίνια γραφείων και για τους τρεις συνδυασμούς που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο (Περιφερειακός Παροικιάς), η διαφορά ήταν χαώδης υπέρ του κ. Μπιζά. Τα εγκαίνια των γραφείων Μπιζά είχαν τριπλάσιο και τετραπλάσιο κόσμο από τους άλλους δύο.

Με λίγα λόγια. Μπορεί οι προεκλογικές συγκεντρώσεις να μην είναι κάλπες και να μην δίνουν αποτέλεσμα εκλογών, αλλά σαφώς και δείχνουν κάτι! Δείχνουν τον αέρα νίκης υπέρ του Κώστα Μπιζά!

Fileleutheros.net